Zomerarrangement

Het zomerarrangement is geïnspireerd door de Oosterse 5-elementenleer.  
Volgens deze leer komt onze zomer overeen met het element vuur. 
Bij het vuurelement horen de meridianen van hart, hartconstrictor, drievoudige verwarmer en dunne darm. 

De hartconstrictor en de drievoudige verwarmen zijn je misschien niet zo gekend? 
De hart constrictor of pericard of nog een andere benaming hartbeschermer is het vliesje dat ter bescherming rond het hart zit. De hartconstrictor staat ook voor levensvreugde. 

De 3-voudige verwarmer regelt dan weer de energietoevoer. Als de 3-voudige verwarmer goed in balans is, werken de 3 zones (opnemingszone, verteringszone en eliminatiezone) goed samen. 

Het hart reageert onmiddellijk op elke emotie. Bij een zware emotionele shock, lijdt het hart ook fysiek. Het hart is verbonden met liefde voor jezelf en liefde voor anderen. 
Als je het gevoel hebt dat je steeds eerst moet presteren alvorens je liefde verdient, dan kan je hartenergie uit balans zijn. 

De dunne darm is verantwoordelijk voor de opname van onze voedingsstoffen. De dunne darm staat ook voor psychische transformatie. Het opnemen van indrukken en prikkels en hoe je ze verwerkt. 
Als je het gevoel hebt dat je bezwijkt onder het aantal prikkels dat op je afkomt, dan kan je dunne darmenergie uit balans zijn. 

In de zomer is het aangeraden om niet al te zware maaltijden te eten, iets waar we met onze zomerse barbeques wel eens tegen durven zondigen ;-)... Dit kan in combinatie met het warme weer ervoor zorgen dat ons hart en bloedvaten zwaar belast worden. 

Redenen genoeg dus om ons lichaam deze zomer wat extra te gaan ondersteunen. 

WAT MAG JE VERWACHTEN:
- tasje thee of glaasje water (omwille van de veiligheidsmaatregelen i.v.m. Corona mogen wij voorlopig helaas geen drank meer aanbieden)
- aromatisch voetbadje (20min)
- holistische aromatische massage (1u30)
- tijdens de massage wordt aandacht gegeven aan acupressuurpunten en meridianen van hart, hartconstrictor, 3-voudige verwarmer en dunne darm
- tijdens de massage wordt ook aandacht gegeven aan corresponderende reflexzone op de voeten. 
- de etherische oliën die bij deze behandeling gebruikt worden, ondersteunen het element vuur.

DUUR: 2uur
PRIJS: 75€

Deze behandeling kan geboekt worden vanaf 22 juni t.e.m. 14 augustus