Nazomer arrangement

De nazomerbehandeling is geïnspireerd door de 5-elementenleer. Volgens deze leer staat de nazomer in het teken van het element AARDE. 
Bij dit element horen de meridianen van maag en milt/pancreas. 

In de nazomer (oogstperiode) kunnen we ons tegoed doen aan alle rijpe gewassen, groenten en fruit. Dit is dan ook de periode bij uitstek om ons optimaal te voeden en voor te bereiden op de komende herfst en winter. Een teveel aan voeding kan echter onze maag en milt/pancreas belasten. 

Onze milt staat voor de mate waarin men trauma’s of traumatische gebeurtenissen kan verteren en verwerken. (bij de dunne darm ging het in het zomerarrangement meer om verwerken van prikkels, bij milt/pancreas gaat het meer over verwerken van gebeurtenissen) 
De maag heeft dan weer te maken met het “ik”, het ego. Een zwakke maag-energie kan leiden tot opofferend en wegcijferend gedrag. Als je jezelf teveel wegcijfert en je eigen behoeften vergeet of als je je ergert omdat je vindt dat je alles beter zelf kan doen omdat het dan tenminste goed gedaan is, kan de maagenergie wat verstoord zijn. 

Heb je last van huidproblemen zoals acné (ontstoken puistjes, met etterkopjes) exzeem, psoriasis? Heb je neiging tot zwaarlijvigheid of migraine gelinkt aan teveel stress? Last van en overbelaste en slecht werkende maag? Pieker je veel of maak je je veel zorgen maken? Heb je angst voor onzekerheid? Heb je teveel trek in zoet of heb je soms last van emo-eten? Heb je een auto-immuunziekte? Last van zenuwaandoeningen? Overspannenheid en stress door te groot verantwoordelijkheidsgevoel? Problemen met mond, aften, bloedend tandvlees, 
Het nazomerarrangement is geen wondermiddel. Herken je echter één van bovenstaande zaken? Dan kan het arrangement jou misschien wel een beetje ondersteunen in je proces.

Wat mag je verwachten?
- aromatisch voetbadje (20min)
- holistische aromatische massage (1u30)
-> tijdens de massage wordt aandacht gegeven aan meridianen en acupressuurpunten van maag en milt/pancreas.
Duur: 2u
prijs: €75

Dit arrangement loopt van 17/08/20 t.e.m. 30/09/20