Lente arrangement

lentefoto-2

De lente is een prima periode om te ontgiften.
Tijd om het lentearrangement even voor te stellen. 
Het lentearrangement is geïnspireerd op de Oosterse 5 elementenleer. De eerste fase (wat wij kennen als de lente) wordt beheerst door het element hout. Dit element staat voor nieuw leven, geboorte, eerste begin, opwekken of stimuleren van de levensenergie. De corresponderende organen en meridianen zijn die van lever en galblaas. 

Onder impuls van de eerste zonnestralen en de eerste warmere temperaturen beginnen planten, struiken en bomen weer uit te schieten en wordt op die manier nieuw hout gevormd. 
In China verbond men daarom lente/hout aan lever an galblaas. De hele winter zaten mensen immers vaak binnen en aten ze veel vette voeding om zich te verwarmen. In de lente kon/kan je dan last hebben van een overbelaste lever en galkwalen. 
Ook de spieren kunnen wat stijf en stram geworden zijn van het vele binnenzitten. 


De hoofdemotie van de lever is woede en frustratie. Deze heeft vaak te maken met het niet kunnen of mogen waarmaken van eigen ambities. Men wordt dan geraakt in zijn eigenwaarde wat frustratie en kwaadheid kan teweegbrengen. Vaak wordt deze woede ook ingehouden. 

Bij de galblaas gaat het dan vaak weer over ergernissen, afgunst en een woede die explosief naar buiten kan komen.  

Heb je last van spieraandoeningen (stramme spieren, spierkrampen,…). Heb je last van prikkelbaarheid, frustratie, woede (al dan niet ingehouden), slechte vetvertering enz , dan is het lentearrangement misschien wel iets voor jou? 
Het lentearrangement is geen wondermiddel. Herken je echter één van bovenstaande zaken? Dan kan het arrangement jou misschien wel een beetje ondersteunen in je proces.

De lever en de galblaas kunnen in en na de winter overbelast raken door teveel binnen te zitten, te weinig te bewegen en door te vette voeding te eten. In de lente kan je dit soms merken door een futloos gevoel en weinig energie. 
Deze beide organen en meridianen kunnen dus wel wat extra ondersteuning gebruiken.
Tijd om onszelf een boost te geven zodat we "ons zaadje kunnen laten groeien". 

WAT MAG JE VERWACHTEN:
- tasje thee of glaasje water (omwille van de coronamaatregelen mag er op dit moment geen drank aangeboden worden)
- aromatisch voetbadje (20min)
- holistische aromatische massage (1u30) (*)
- ontgiften van de lever door leverpakking. 
- tijdens de massage aandacht aan acupressuurpunten en meridianen van lever en galblaas
- tijdens de massage aandacht aan corresponderende reflexzone op de voeten. 
- de etherische oliën die bij deze behandeling gebruikt worden, ondersteunen het element hout. 

(*) de massage bij een seizoensarrangement verschilt van een gewone ontspanningsmassage. Bij een seizoensarrangement wordt immers aandacht aan drukpunten en meridianen besteed. 

Het lentearrangement loopt van maandag 1 maart t.e.m. vrijdag 19 juni 
DUUR: 2u
PRIJS: € 75