Herfstarrangement

De herfstbehandeling is geïnspireerd op de Oosterse 5-elementenleer. Volgens deze leer staat de herfst in het teken van het element METAAL. 
Bij dit element horen de meridianen van longen en dikke darm. 

In de herfst is het de ideale moment om het terug wat rustiger aan te doen zodat we genoeg reserves hebben voor de winter. 

Wanneer we naar de natuur kijken, dan is het in de herfst de ideale moment om in ons lichaam aandacht te besteden aan de meridianen van longen en dikke darm. 
De natuur ontdoet zich in de herfst immers van “het afval” van de oogst. 
In ons lichaam ontdoet de dikke darm zich ook van afval. Naast de dikke darm hebben onze longen eveneens een belangrijke rol in het ontgiften van ons lichaam (uitademen van koolzuur). 

In de herfst zijn onze longen gevoelig voor aandoeningen en infecties. 
Onze dikke darm kan dan weer overbelast zijn wanneer we in de zomer en nazomer teveel gegeten hebben en onze maag en milt niet goed verzorgd hebben. 

Onze dikke darm = gevoelscentrum van ons lichaam en wordt vaak ook onze tweede hersenen genoemd. De dikke darm is in feite onze stress-thermometer. 

De dikke darm en de longen staan voor het psychisch en emotioneel niet kunnen of durven loslaten van verdriet. Als je moeite hebt om zaken los te laten en om verdriet en leed te verwerken, dan is bij jou de longenergie uit balans.
Ook bij wie last heeft van vocht ophouden, ademhalingsproblemen, constipatie of diarree, kan de energie van dikke darm en longen uit balans zijn. 
 
Het herfstarrangement is geen wondermiddel. Herken je echter één van bovenstaande zaken? Dan kan het arrangement jou misschien wel een beetje ondersteunen in je proces.

Wat mag je verwachten?
- aromatisch voetbadje (20min)
- holistische aromatische massage (1u30)
-> tijdens de massage wordt aandacht gegeven aan meridianen en acupressuurpunten van longen en dikke darm.
Duur: 2u
prijs: €75

Dit arrangement loopt van 1 oktober t.e.m. 18 december