Wat ooit begon als een reis doorheen

Wat ooit begon als een reis doorheen Australië, Nieuw-Zeeland en Thailand evolueerde in een levensreis, waarbij ik mijn eigen stroom Narmada volg. 


Zoals je in "wie zijn wij" kan lezen was onze reis doorheen Australië; Nieuw-Zeeland en Thailand een belangrijk keerpunt in mijn leven. 
Tot voorheen werkte ik als kleuterleidster in een Freinetschool. Een job dat ik met hart en ziel deed en waar ik nog steeds met een warm hart naar terugkijk. 
"Onze reis" had echter iets in mij wakker gemaakt. Iets wat me deed verlangen naar meer, naar het verkennen van "ongekende terreinen", naar het op zoek gaan naar een deel van mezelf dat "sluimerde in mezelf"... 

Narmada werd geboren... De evolutie die Narmada onderging, had ik echter nooit kunnen voorspellen. 

In het "lichaam van een winkel" opende Narmada de ogen in september 2011. De winkel leerde me veel over ecologisch leven, bewust consumeren en bewust leven. Naast de winkel groeide ook een klein "zaadje" van wat nu de praktijk geworden is. 

In 2014 werd het tijd om alles even te evalueren. De financiële druk die het houden van een winkel in een huurpand met zich meebrengt voelde niet meer goed. De stroom van Narmada liet me voelen dat verder gaan met de winkel in de (toen) huidige vorm, tegen de stroom opvaren was... Tijd voor verandering dus... 

We verbouwden een garage van ons huis tot "klein winkeltje" en transformeerden een kamer op de bovenste verdieping tot "praktijkruimte". Omdat ik geen financiële druk wou voelen en het werken met kinderen me nog steeds nauw aan het hart lag, veranderde ik mijn statuut van zelfstandige in hoofdberoep, naar zelfstandige in bijberoep. Narmada verhuist van het huurpand in Sint-Gillis naar ons eigen huis in Lebbeke. Ik dobberde rustig verder op mijn stroom en genoot van alles wat de stroom mij bracht. Vaak leuke dingen, maar evengoed moeilijke levenslessen. 

Enige tijd later (de precieze datum ben ik even uit het oog verloren), voelde ik dat mijn levensbootje niet meer rustig dobberde. Ik voelde mezelf opnieuw stroomopwaarts varen... Tijd voor een nieuwe evaluatie dus. 
De combinatie hoofdberoep, winkel en praktijk moest herbereken worden. Wat ik in de praktijk deed (en doe), dat is wie ik in essentie ben. Daar wil ik mee verder. De winkel was de weg ernaartoe. Tijd dus om het accent te verleggen. Narmada was niet langer een zaak van producten en praktijk voor bewustzijn en ontspanning, maar eerder praktijk en producten voor bewustzijn en ontspanning. Een klein verschil in woordvolgorde, maar een groot verschil in betekenis. Het aanbod werd verkleind, openingsuren werden afgeschaft zodat ik meer tijd voor de praktijk kreeg. En... de praktijk verhuisde van de bovenverdieping van ons huis naar de ruimte waar voorheen de winkel was. Praktijk en "winkel" werden meer één. 
Het voelde goed zo, en mijn bootje dobberde weer rustig verder. Opnieuw genoot ik van alles wat op mijn levenspad kwam. Boeiende opleidingen, werken in een groepspraktijk, als freelance in een wellness werken enz. Mooie momenten en soms moeilijke maar waardevolle levenslessen wisselden elkaar af. 

December 2017 ... opnieuw voelde ik mijn bootje stroomopwaarts gaan... opnieuw evaluatie dus... De praktijk groeit... De combinatie van hoofdberoep, gezin, opleiding, praktijk en freelance-activiteiten werd teveel... Grenzen moeten bewaakt worden... Tijd dus om alles opnieuw even te herbekijken. 
Vanaf maart 2018 nam ik loopbaanonderbreking in mijn hoofdberoep om mezelf, mijn gezin en de praktijk opnieuw wat meer ademruimte te geven. En opnieuw dobbert mijn bootje verder... Genietend van wat er is... een beetje benieuwd naar wat komen gaat. 
Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog

Webshop gemaakt met EasyWebshop