Over levenslang leren... het stopt nooit! Deel 4: Van intuïtief masseren naar ontspanningsmassages

Na de 3 jaar intuïtieve ontwikkeling bij Timotheus wou ik even een "sabbat" op het gebied van opleidingen. 

Tijdens deze 3 jaar had ik wekelijks les gehad en enkele keren per jaar een gezamenlijke dag of weekend... Dit maakte dat er naast een gezinsleven en werken niet zo héél véél vrije tijd meer over was... 
Opnieuw had ik de behoefte om naast de visie van Timotheus ook weer andere horizonten te gaan verkennen. 

Maar de sabbatperiode duurde niet lang. De massagekriebels werden heviger en heviger... naast de losse workshops die ik volgde wilde ik er echt wel mee verder gaan. Ik besloot om een basiscursus masseren bij Syntra te volgen. Het is mijn docente daar, die de woorden uitsprak "het stopt nooit"... Tiens... dat had ik precies al willen voelen ;-)...

Het was een zalige cursus! Vooral dan de praktijk. Het geven van de massages, en ik geef toe, ook het ontvangen van de massages zorgden ervoor dat ik echt uitkeek naar de wekelijkse lessen. Wanneer deze cursus afgelopen was, viel ik dan ook in het "spreekwoordelijke" gat... Ik miste de wekelijkse lessen en de bijhorende massages en ging op zoek naar "een vervolg". 
Maar opnieuw... héél wat cursussen starten in september, uitzonderlijk ook in januari... Maar het was ondertussen al februari... Ik kwam opnieuw terecht bij "De Schoonheidsschool". Deze keer bij de cluster opleiding "Relaxatietherapeut voor zwangere vrouwen en kinderen"
Een opleiding die in één klap heel wat modules bevatte die binnen mijn interessegebied lagen. De beslissing werd dus snel genomen. 
Vanuit de opleiding bij syntra maakte ik me lid van een bijhorende Facebookgroep. Via deze groep vernam ik van de plannen om te starten met een opleiding "massage bij kanker". Door persoonlijke ervaringen was ook dit echt opnieuw iets wat "zo hard aan me trok"... De oorspronkelijke bedoeling was om deze opleiding te volgen na de opleiding aan de Schoonheidsschool. Door omstandigheden vielen deze echter deels samen... 
Een behoorlijk drukke periode van opleidingen, bijhorende examen gecombineerd met gezin, hoofdberoep en Narmada brak aan... Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog

Narmada