Over levenslang leren... het stopt nooit! Deel 2: Hoe Timotheus "toevallig" op mijn pad kwam...

Doordat ik de opleiding "energetisch therapeut gevolgd had, kon ik een gratis cursus van 10 lessen volgen. De naam van de cursus ben ik ondertussen al vergeten ;-)... al snel was het me ook duidelijk dat de cursus op zich niet echt mijn ding was... Maar toch voelde ik iets in mij trekken waardoor ik toch besliste om naar de lessen te gaan. 

De lessen gingen door in een grote aula. Naast mij kwam een vrouw zitten met wie ik al snel aan de praat geraakte. 
Het klikte tussen ons en ook bij de volgende les(sen) zochten we contact met elkaar. We wisselden ervaringen uit, vertelden over opleidingen enz. 
Zij vertelde me over Timotheus en hun toen 3-jarige opleiding van intuïtieve ontwikkeling... En ja hoor, daar voelde ik het weer... die "onverklaarbare drang", dat gevoel van "trekken" dat ik niet anders kon dan volgen. En als er één ding was dat ik geleerd had tijdens "onze lange reis"... dan was het wel om steeds dat gevoel te volgen. Het volgen van ons gevoel bracht ons tijdens de reis steeds tot op de mooiste plaatsjes of zorgde voor de mooiste ontmoetingen. Soms rechtstreeks... soms langsheen hindernissen. Maar hoe het "pad" ook liep, op het einde van de rit was het telkens goed zo... 
Dus ook nu volgde ik mijn gevoel... Eens thuisgekomen begon ik direct aan mijn zoektocht naar Timotheus op het internet. Ik had (tot die dag) nog nooit van deze vereniging gehoord, maar wat die vrouw me vertelde sprak me wel aan. Het was die dag zaterdag... en hoe toevallig kon het zijn... op de eerstkomende maandag ging er blijkbaar een infoavond van hen door in Sint-Niklaas... 
Die maandagavond hadden ze niet veel overtuigingskracht nodig om me in te schrijven voor de 3-jarige opleiding van intuïtieve ontwikkeling. 
Ik van mijn kant gebruikte mijn overtuigingskracht bij Bart om deze cursus samen te gaan volgen. Iets waar ik hem tot op de dag van vandaag nog steeds dankbaar ben dat hij hierin toestemde om mee te gaan. 
De cursus heeft ons véél gebracht. Samen als koppel, maar ook individueel als ziel. De levenswijsheid die ik daar opdeed, het dichter bij mezelf komen... het is iets waar ik nog steeds de vruchten van pluk maar ook nog steeds aan verder werk. Ik zou het iedereen aanraden... maar tegelijkertijd wil ik de raad meegeven om je eigen gevoel te volgen. Timotheus hoorde bij mijn pad, en ons pad als koppel... Vandaar mijn enthousiasme. Het plaatje klopte voor ons. Maar zoals klassiekers zeggen... ieder individu is anders. Iedere ziel heeft zijn/haar eigen pad... Voor sommigen van jullie kan Timotheus misschien ook véél betekenen, voor anderen kan het misschien een tegenvaller zijn omdat het gewoon niet "jouw" pad is. 

En wat met de oorspronkelijke gratis cursus van 10 lessen... Na de 3de of 4de les waarop de vrouw me over Timotheus vertelde ben ik niet meer teruggegaan. De cursus had me gebracht wat ik nodig had. Niet de inhoud van deze cursus was op dat moment belangrijk voor me. Wel de ontmoeting die ze me bracht. Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog

Webshop gemaakt met EasyWebshop