Over levenslang leren ... het stopt nooit! Deel 1: Energetisch Therapeut.

Ooit zei een docente bij mijn basisopleiding masseren "mensen, het stopt nooit"... en dat is exact wat ik voel bij het volgen van opleidingen... Ik rol soms bijna letterlijk van de ene opleiding in de andere ;-). Het stopt inderdaad nooit... Het ene brengt je naar het andere... Die honger naar meer ... In deze blog deel ik wat over mijn ervaring met opleidingen met jullie... 

 
Tijdens mijn jaren in het onderwijs vond ik het telkens boeiend om "bijscholingen" te volgen... Het gaf me een frisse wind, zorgde voor nieuwe impulsen... het maakte het allemaal super boeiend! Vooral mijn eerste jaren in het onderwijs "verslond" ik wel wat bijscholingen. Ik was jong, had geen gezin, dus wat stond me in de weg om naast mijn uren in de klas nog bijscholingen te volgen? 

Een tijdje voor mijn "grote reis" begon mijn zoektocht naar opleidingen die niet direct iets met onderwijs te maken hadden. 
Na een hele zoektocht doorheen tal van opleidingen kwam ik (zoals waarschijnlijk velen onder ons),  terecht op een website van afstandsonderwijs bij de cursus "Energetisch Therapeut". Het eerste deel van de cursus kwam toe. 
Om één of andere reden kwam het er echter niet van om mij naast mijn werk van kleuterleidster op deze thuiscursus te concentreren. Volgens mij ben ik niet zo'n type voor thuiscursussen en ben ik meer een type voor groepslessen en het sociale contact dat je hierbij hebt. 
Het gevolg, de cursus belandde aan de kant. Er werd niet zoveel mee gedaan. Mede ook omdat ondertussen ook de plannen voor een grote reis begonnen te groeien. 
In februari 2010 kwamen we terug van de reis. De reis had mijn honger naar het verkennen van een andere wereld buiten het onderwijs behoorlijk aangewakkerd. Ik ging nog niet direct terug aan het werk. Ik had immers nog tot het einde van het schooljaar loopbaanonderbreking. Voldoende tijd dus om mijn zoektocht verder te zetten naar de opleiding die me kon boeien! Geduld had ik niet direct... en de meeste opleidingen starten in september... Tot mijn oog opnieuw viel op de opleiding "Energetisch consulent". Deze keer een groepsopleiding en dus geen thuiscursus!!!  De opleiding ging denk ik door in de maanden juli en augustus... en aangezien we na de grote reis niet direct nieuwe reisplannen voor de grote vakantie hadden, leek dit me wel ideaal! Vol goede moed begon ik aan mijn eerste "niet onderwijsgetinte - opleiding". Een leuke opleiding die mijn vlammetje nog meer aanwakkerde. 
Was ik na het volgen van deze opleiding echter in staat om een eigen zaak op te richten? Het "commerciële kantje van dit soort opleidingen wil je dit graag laten geloven. Ze proberen hiermee ook "cursisten" te "lokken" naar mijn gevoel.
Zelf voelde ik me er echter niet klaar voor. Was het dan verloren geld deze opleidingen? Nee, zeker en vast niet. Deze opleiding samen met de thuiscursus die ik nog liggen had, vormden een beetje een fundering voor het vervolg...(wordt vervolgd)Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog

Webshop gemaakt met EasyWebshop